Erasmus+ dönemine geçişle birlikte Erasmus Programı tüm dünyaya açılmış, bu sayede sadece Avrupa ülkeleri ile değil diğer dünya ülkeleriyle de Erasmus hareketliliği yapmak mümkün olmuştur. Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü de “Ortak Ülkeler” olarak adlandırılan bu ülkelerle Erasmus Programını başlatabilmek amacıyla yoğun bir çalışma yürütmüş; Şubat 2017’de Avrupa Komisyonu’na proje başvurusunda bulunmuştur. Avrupa Komisyonu’nun Ortak Ülkeler ile hareketlilik projesi için ayırmış olduğu kısıtlı bütçeye rağmen Koordinatörlüğümüz yaptığı başvuru ile Tunus ve Ukrayna ülkeleri ile hareketlilik gerçekleştirmeye hak kazanmıştır. Bu sayede 2017-2018 akademik yılında hak kazılan bu ülkeler ile öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirmek mümkün olacaktır. Ayrıca Erasmus projesi kapsamında Tunus ve Ukrayna’dan gelecek olan öğrenci ve personelin de hibesi Üniversitemiz tarafından sağlanacaktır.