Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Tıbbi Dokumantasyon ve Sekreterlik

Program Adı

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

Bu programda sağlık kuruluşları başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların idari hizmetlerinde Tıbbi Sekreterlik alanında uluslararası standartlarda, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek ara insan gücü yetiştirmek amacıyla mesleki yeterlilik kazanmalarına yönelik teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Bu kapsamda öğrenciler; zorunlu YÖK derslerinin yanı sıra; tıbbi terminoloji, güzel konuşma ve diksiyon, klavye teknikleri, sağlık bilgi sistemleri, hastane yönetim ve organizasyonu, tıbbi dokümantasyon gibi dersleri teorik ve/veya uygulamalı olarak almaktadır. Ayrıca çeşitlilik gösteren seçmeli derslerden isteğe bağlı seçim yapılabilmektedirler.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gölbaşı yerleşkesi Ankara şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Üniversitemize ait Gölbaşı Kampüsümüzde yer alan Yüksekokulumuz kendine ait iki binada eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Adres: Gazi Üniversitesi, Gölbaşı Kampüsü, No: 10/10, 06830-ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Mesleğin gerektirdiği belirlenmiş bir kıyafet ve donanım malzemesi bulunmamakla birlikte, çalışan personel hizmet sunumu esnasında idare tarafından belirlenen kılık kıyafeti giymekle yükümlüdür.

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Ders uygulamalarımız okulumuz bilgisayar laboratuvarında ve sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır.

 

Staj Koşulları

Öğrencilerin eğitim öğretimlerinde kazandıkları teorik bilgileri uygulamayla desteklemeleri ve becerilerini geliştirmeleri amacıyla yapacakları stajlarda uygulanacak usul ve esaslar Gazi Üniversitesi Staj/İşyeri Eğitimi Yönergesi çerçevesinde düzenlenmiştir.

Staj Zaman ve Süresi: Stajlar eğitim-öğretimin olmadığı yaz aylarında yapılır. Bir stajın süresi kesintisiz en az 30 iş günüdür. Stajlar, Staj Komisyonunun kabul ettiği ilgili özel ya da kamu kuruluşlarında yapılmaktadır.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Sosyal Hayat

Öğrencilerimiz Gölbaşı Yerleşkesinde bulunan spor alanları (basketbol, voleybol, tenis, futbol sahaları) ve okulumuzda bulunan masa tenisi imkânlarından yararlanabilmektedir. Yerleşkede bulunan öğrenci yemekhanesinden bütçelerini zorlamayacak ücretler karşılığında faydalanabilirler. Ayrıca yerleşke içinde ve çevresinde çok sayıda market, kafe ve restoran bulunmaktadır. Ankara'nın en çok tercih edilen dinlenme ve mesire alanı olan Mogan Gölü'ne ve parkına yürüme mesafesinde ulaşılabilir.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız: https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=24&curSunit=240303934