"Erasmus+ Çevrim İçi Sohbetleri -16- Almanya Personel Eğitim Alma Hareketliliği" Programı Gerçekleştirildi
3 Haziran 2022 | 16:10

Üniversitemizde, Çevrim İçi Erasmus+ Sohbetleri'nin on altıncısı “Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Almanya Deneyimi” konu başlığıyla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Erdoğan Çatak’ın yaptığı programa, Almanya deneyimlerini paylaşmak üzere Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Bölümü Erasmus Koordinatörü olan Doç. Dr. Duygu Ağagündüz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Erdoğan Çatak, katılımcılara ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ederek sözü Doç. Dr. Duygu Ağagündüz’e bıraktı.

Daha önce birden fazla Erasmus+ etkinliğinde bulunduğunu belirten Doç. Dr. Duygu Ağagündüz, "Erasmus+'a bir giden bir daha gitmek istiyor, ben de bu sebeple başvurular açılır açılmaz başvurdum ve güzel bir şekilde de süreci tamamladım." ifadelerini kullandı.

Erasmus+ sürecinin nasıl geliştiği hakkında güzel bir sunum hazırlayan Ağagündüz, Almanya'ya gitmek için başvuru süreci hakkında ve Almanya'nın beklentilerine yönelik önemli bilgiler verdi. Almanya'nın "Personel Eğitimi Alma Hareketliliği" konusunda personel kabul ederken başvuran kişinin daha önceki çalışmalarına önem verdiğini, ince eliyip sık dokuduğunu dile getiren Ağagündüz, sunumu içerisinde, Almanya'da yapmış olduğu çalışmalarla ilgili fotoğraflar ile birlikte bilgilendirmeler yaptı.

Öğr. Gör. Erdoğan Çatak, Ofisimize en çok gelen sorulardan bir tanesinin kabul mektubu alma konusu olduğunu belirtirken Personel Eğitim Alma Hareketliliği'nin sadece üniversitelerde olmadığını, ilgili kurum veya kuruluşlara da gidilebildiğini belirtti. Bu yerlerden kabul mektubu almak için de Doç. Dr. Duygu Ağagündüz'ün de başvuru aşamasında yapmış olduğu bilgilendirme e-postalarının çok doğru bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. Çatak, personelimizin daha önce yapmış olduğu çalışmaları, almış olduğu görevleri, içinde bulunduğu etkinlikleri CV ve Niyet Mektubu formatlarında hazırlayıp ilgili kurum ve kuruluşlara göndermelerinin ve hatta birden fazla yere göndermelerinin, kabul mektubu almalarının yolunu açacağını belirtti.

Programın ilerleyen dakikalarında Öğr. Gör. Erdoğan Çatak, hangi personelin hangi programdan ne şekilde yararlanabileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Programın geri kalan kısmında Doç. Dr. Duygu Ağagündüz'ün görevlendirme süreçleri, vize ve pasaport işlemleri ve Almanya'daki deneyimleri konuşuldu. Daha sonrasında soru-cevap bölümünün ardından program sona erdi.

 

et ft-1 et ft-1 wer-1
background image